Μουσικά σύνολα για ενήλικες - Αστράμαξα - Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
 

Μουσικά σύνολα για ενήλικες

Μία εντελώς ξεχωριστή και υπέροχη πρόταση-πρόσκληση της Αστράμαξας!
Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο (ή έχετε καλή φωνή και σας αρέσει να τραγουδάτε!), ελάτε να παίξουμε μουσική μαζί!

"Μουσικά σύνολα για ενήλικες"

Μία εντελώς ξεχωριστή και υπέροχη πρόταση-πρόσκληση της Αστράμαξας!
Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο (ή έχετε καλή φωνή και σας αρέσει να τραγουδάτε!), ελάτε να παίξουμε μουσική μαζί!

Υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου, επαγγελματία, ενορχηστρωτή θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια βρίσκοντας ακριβώς τον ρόλο που σας ταιριάζει μέσα σε μια μικρή ορχήστρα.

Μία παρεΐστικη δραστηριότητα που δεν περιορίζεται στην δουλειά μέσα στην τάξη αλλά βγαίνει και προς τα έξω, μέσα από live εμφανίσεις σε κατάλληλους χώρους, στην διάρκεια της χρονιάς!

Πιο αναλυτικά:

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων δημιουργούνται μικρά γκρουπ, λαμβάνοντας υπόψιν το μουσικό όργανο που παίζει ο καθένας (ώστε να σχηματισθούν κατάλληλοι ενορχηστρωτικοί συνδυασμοί) αλλά επίσης τις μουσικές προτιμήσεις και την ηλικία των συμμετεχόντων.

Από μία γκάμα κομματιών που προτείνει ο δάσκαλος, αποφασίζουμε όλοι μαζί εκείνο που θα δουλέψουμε και στην συνέχεια ο ίδιος δημιουργεί την ενορχήστρωσή του. Μια ενορχήστρωση προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά του κάθε γκρουπ αλλά και στο επίπεδο του κάθε μέλους μέσα στο γκρουπ, δίνοντας έτσι σε όλους υλικό για να παίξουν το οποίο δεν είναι ούτε πολύ απλό (ώστε κανείς να βαριέται!), ούτε πολύ δύσκολο (ώστε να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει και να απογοητεύεται!).

Το υλικό αυτό μπορεί να έχει την μορφή παρτιτούρας (για εκείνους που διαβάζουν νότες), οδηγού με συγχορδίες (για όργανα όπως το πιάνο, η κιθάρα κλπ.), ηχητικών συνοδευτικών αρχείων (backing tracks) με τα οποία μπορεί κανείς να δουλέψει το μέρος του στο σπίτι, ή και συνδυασμό των παραπάνω.

Μέσα από τα μαθήματα (που στην ουσία είναι διασκεδαστικές πρόβες!) εκτός του ότι μαθαίνουμε να παίζουμε ως ορχήστρα διάφορα κομμάτια, μας δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούμε μουσικά, όποιο κι αν είναι το επίπεδό μας. Μελετώντας ένα κομμάτι, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου, κατανοούμε καλύτερα την μουσική σκέψη που κρύβεται πίσω απ’ την δημιουργία του και πώς τα διάφορα μουσικά στοιχεία του (μελωδία, αρμονία, ρυθμός, δομή κλπ.) αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξουμε την μουσική μας σκέψη και να γίνουμε πιο δημιουργικοί, στην σχέση μας με την μουσική.

Παράλληλα, μέσα από ατομικές συναντήσεις του δασκάλου με τον μαθητή (όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο) μπορεί κανείς να βοηθηθεί σε σχέση με συγκεκριμένες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει (για παράδειγμα, κάποιος που έχει συνηθίσει να διαβάζει πρόχειρους οδηγούς με συγχορδίες σημειωμένες σε ένα λευκό χαρτί, μπορεί εύκολα να μάθει να διαβάζει σωστούς οδηγούς, με την χρήση πενταγράμμου και μουσικών μέτρων, το οποίο με την σειρά του ανοίγει νέους ορίζοντες…).

Δεν υπάρχει, στ’ αλήθεια, τίποτα πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό από το να παίζει κανείς μουσική μαζί με άλλους! Μέσα από κατάλληλες ενορχηστρώσεις και σωστή καθοδήγηση, το “λίγο” που μπορεί να προσφέρει το κάθε μέλος της ορχήστρας μπορεί να γίνει “πολύ” και να οδηγήσει σε ιδιαίτερα όμορφα μουσικά αποτελέσματα ενώ, παράλληλα, μέσα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποκομίζουμε πολύτιμα οφέλη: στα προφανή, που είναι η ψυχαγωγία και η μουσική καλλιέργεια, μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε την ανάπτυξη του αισθήματος της σύμπραξης και της συνεργασίας αλλά και έναν υπέροχο τρόπο για να διοχετεύσουμε δημιουργικά την ανάγκη μας για έκφραση και εκτόνωση και να κερδίσουμε, έτσι, ηρεμία και ψυχική ισορροπία.

Επικοινωνία
Γούναρη 229, Γλυφαδα
Δευ - Παρ 15:00-20:00 Σάββατο 10:00-14:00
Social
Newsletter

Copyright 2023 - Astramaxa